Att testa nya saker är det långt ifrån alla som tycker om att göra – men jag älskar det verkligen!

I går fick jag testa på rodd för första gången med ett gäng supertrevliga och nyfikna människor.  Smal båt, långa åror och 4 personer som skulle lära sig att ro i samma takt, hastighet och styrka.  Det är minst sagt utmanande (speciellt med 4 viljestarka, tävlingsinriktade personer…:-)). Det blev väldigt snabbt tydligt hur mjukt, behagligt och fort båten gled fram de gånger vi hade fullständig harmoni i årtagen. Åror som samtidigt bröt vattenytan och arbetade upp en samlad kraft som förde oss framåt – stadigt – mot tydligt mål. Vid dessa tillfällen fick vi tid att lyfta blicken uppåt, skratta och njuta till 100 % av den helt magiskt vackra ljumma kvällen och färden.

Lika underbart mjukt & stadigt som det var när vi hade samstämmighet lika hackigt, svagt, ostadigt och tyst blev det när vi inte hade det.  Från att 100 % njuta av kvällen och färden gick fokus snabbt till att återigen skapa harmoni i våra årtag. Tystanden lade sig och all energi och fokus lades på att återigen hitta en gemensam rytm så vi återigen kunde gemensamt flyga fram.  Frågor till coachen om vad vi kunde förbättra här och nu poppade snabbt upp så att vi alla kunde bli lite bättre, mer samstämmiga och starkare.

Samma energi, glädje och harmoni vill vi gärna ha i våra arbetsteam för då vet vi att vi kan prestera på topp! Men hur når vi dit? När det börjar hacka och ”osynken” dyker upp på olika ställen, vad gör vi då? Skjuter vi på frågeställningarna eller tar vi upp dessa omgående och hittar en lösning som gör att vi kan fortsätta den härliga färden framåt?

Personligen anser jag att det är oerhört viktigt att snabbt lyfta det som inte fungerar – att hitta en lösning som gör att vi kommer vidare mot gemensamt mål och med nya erfarenheter som även gör oss starkare som team och människor.

Hur gör du, lyfter du snabbt frågor som skaver eller kommer det att gå över av sig själv?

Share This

Share this post with your friends!